BME täyttää verkkoyhteisön tunnusmerkit mielestäni monellakin tapaa. Yhteisöllä on tietty tarkoitus, jota varten se on perustettu. Yhteisö ei ole oletuksena avoin kaikille, ainakaan kaikilta osin. Eriasteisilla käyttätunnusluokituksilla pyritään erottamaan satunnaiset jäsenet (kuluttajat) yhteisöä oikeasti hyödyttävistä jäsenistä (tuottajista). Lisäksi osa kuvista on sellaista materiaalia, että niiden katsomiseen vaaditaan 18 vuoden ikä. Tai oikeastaan sivustolla puhutaan laillisesta iästä, riippuen tietysti kyseisen maan täysi-ikäisyyden määrityksestä. Yhteisö tarjoaa lisäksi ohjeita jäsenille erilaisten tietokantojen muodossa.

Toiminnanohjausta
Yhteisön (BME:n) toimintaa ohjaa ainakin joiltain osin seikka, joka liittyy myös yhteisön jäsenyyteen. Käyttäjän halutessa yhteisön jäseneksi, tulee hänen antaa jokin panos yhteisölle. Helpoiten tämä onnistuu yksinkertaisesti maksamalla ylläpitäjälle pieni maksu, joka sivuston mukaan käytetään internetin kaistamaksuun yms. hallinnollisiin kustannuksiin. Toinen keino, ehkä hyväksyttävämpi jäsenten keskuudessa, on tuottaa yhteisöön materiaalia. Materiaali voi olla kuvia, artikkeleita, haastatteluja tai kertomuksia omista aiheeseen liittyvistä kokemuksista. Materiaalin laadun perusteella jäsen saa lisää aikaa omalle tunnukselleen ja saa näin olla yhteisön taysvaltaisena jäsenenä. Sivustolla onkin n. 550 000 kuvaa ja 44 000 kertomusta, kaikki jäsenten sinne lähettämiä.

Periaatteessa toimintaa ohjaa sivuston/yhteisön alkuperäinen perustaja Shannon Larratt. Larratt on vuosien varrella valjastanut BME:n henkilökunnaksi lukuisia vapaaehtoisia ja osa jopa palkattuja henkilöitä. Yhteisö ja sitä kautta sivusto on kasvanut niin suureksi, että yhden miehen projektilla se ei enää onnistu.

Verkkokauppaa
BME tarjoaa myös aiheeseen liittyvän verkkokaupan. Verkkokaupasta saa normaaleja t-paitoja yms. mutta myös muuta lävistys- ja tatuointitarvikkeita, lähinnä ammattilaisten käyttöön.