Seuraan, siis valitsen kohteekseni tämän jo aiemmin mainitsemani (mystisen) verkkoyhteisön, johon olen jo pitkään kuulunut. Yhteisö on nimeltään BME. Sivuston nimi tulee sanoista body modification ezine ja se keskittyy kehonmuokkaukseen. Tuo termi voi herättää monessa vallan kummallisia ajatuksenkulkuja aivolohkojen sisällä, mutta jokaiselle asialle löytyy selityksensä.

Sivuston idea on siis toimia kokoontumispaikkana (oman) kehonmuokkauksesta kiinnostuneille ihmisille. Termiä kehonmuokkaus käytän sen takia, että se kattaa kaikki mahdolliset toimenpiteet (ja kummallisuudet) "normaaleista" tatuoinneista ja lävistyksistä amputaatioon ja rituaaliseen lävistysleikkiin. Kuulostaako jo hurjalta? No sitähän se saattaa ollakin, riippuen omasta arvomaailmasta ja herkkyydestä järkytykselle.

Kuten jo tuossa aiemmassa blogi entryssä mainitsin, sivustolla on kaksi puolta, julkinen ja yksityinen. Julkiselta puolelta löytyvät "normaalit" tatutoinnit, lävistykset, kertomukset yms. kaiken-kansan-jutut, kun taas yksityiseltä, käyttäjätunnuksen vaativalta puolelta, kaikki kummaksuttavat ja kauhistuttavatkin asiat. Sivustolla on laajat kokoelmat tietoa esim. toimenpiteiden vaaroista, käytettävistä tarvikkeista yms. kaikesta alan harrastukseen liittyvästä. Sivustolla on myös oma sanasto aiheeseen liittyen, tietokanta toimenpiteisiin liittyvistä vaaroista ja mm. tuhansia kysymyksiä ja vastauksia sisältävä "kysy, asiantuntijat vastaavat" -palsta. FAQ-sivulta löytyvät kaikkien ohjesivujen linkit. Pääpaino sivustolla kuitenkin on kuvissa ja tarinoissa, joita yhteisön jäsenet sinne tuottavat omasta vapaasta halustaan.

Kuten jo aiemminkin tuli mainittua, jäsenet harrastavat off-line tapaamisia ja myös niistä löytyy runsaasti kuvia sivustolta. Lisäämällä kuvia sivustolle, tai oikeastaan lähettämällä kuvia ylläpitäjälle (kaikki tarkastetaan) voi saada omalle käyttäjätunnukselle lisäaikaa muutamia kuukausia. Tunnuksen luokka riippuu lähetetyistä kuvista ts. kuvilla "tavallisista" tatuoinneista saa vähän käyttöaikaa "kivoja" kuvia sisältävälle puolelle. Lähettämällä kuvia rankemmista operaatioista, saa tunnukselle aikaa rankempia kuvia sisältävään osioon. Periaatteessa pääsee katsomaan "samanarvoisia" kuvia kun itse sinne lähettää.

BMEzine lukeutuu verkkoyhteisöksi monella eri tavalla. Ensinnäkin, sillä on tietty tarkoitus, jota varten se on olemassa. Yhteisöllä on myös selkeästi esiintuotu identiteetti, kehonmuokkaus yms. jota se julistaa muille ihmisille. Yhteisön "varsinaiset" jäsenet ovat myös yhteisön materiaalin tuottajia, joita myös aika ajoin palkitaan yhteisön puolesta.