Aloin tässä miettimään Outin kaivaman Hetkyn lehden pohjalta tuota yhteisön identiteettiä. Lehden kirjoituksessa Verkkoyhteisö - mikä se on ja mitkä ovat sen toteuttamisen kulmakivet? (Nieminen) on määritelty verkkoyhteisön tunnusmerkkejä. Kohta 5 sanoo: "Yhteisöllä on identiteetti, joka voi olla
voimakkaasti julkituotu tai kätketty, ja jota kukin jäsen täydentää omalla panoksellaan".

Eräs verkkoyhteisö
Kuulun itse erääseen yhteisöön, jonne ajauduin henk. koht. kiinnostukseni puolesta. Yhteisöllä on erittäin vahva yhteenkuuluvuuden tunne, tai ainakin minusta niin tuntuu. Luulisin, että alun alkaen yhteisö on kehittynyt internetissä, aiheeseen liittyvällä sivustolla. Hauska huomata kuitenkin vuosien varrella, että yhteisö järjestää yhä enemmässä määrin tapaamisia myös "oikeassa elämässä" jäsenten kesken. Yhteisöllä verkossa on myös kaksi toiminnallista puolta, julkinen ja yksityinen. Julkista osaa pystyy kuka vaan katselemaan ja selailemaan verkossa, mutta yksityiseen osaan www-sivuja pääsee vain erillisellä tunnuksella, jota jaetaan vain yhteisön "oikeille" jäsenille. Tästä päästään artikkelin kohtaan 6: "Lisäksi yhteisöllä täytyy olla selkeästi määritellyt rajat. Yhteisö ei voi lähtökohtaisesti olla kaikille avoin". Päästäkseen jäseneksi yhteisöön, on yhteisölle annettava jotain, tässä tapauksessa kirjoittaa sinne juttu, lähettää kuvia tai halutessaan jäsenyyden voi ostaa tietyin edellytyksin. Yhteisö lisäksi jakaa todella hyödyllistä ja puolueetonta tietoa liittyen aihealueeseen, jonka ympärille yhteisö on rakennettu. Sivustolla on n. 500 000 kuvaa ja 44 000 artikkelia liittyen erilaisiin yhteisön kiinnostuksen kohteisiin, kaikki tämän yhteisön jäsenten sinne tuottamia. Voitaneen siis puhua jokseenkin isosta ja kehittyneestä yhteisöstä.

Kaikki em. artikkelissa kuvatut verkkoyhteisön tunnusmerkit käyvät toteen tässä kuvailemassani yhteisössä, johon minäkin kuulun, en kylläkään enää viime vuosina kovinkaan aktiivisesti. Olen seurannut yhteisön toimintaa n. 6 vuoden ajan ja osallistunut itsekin siihen, eli voin luokitella itseni tämän verkkoyhteisön jäseneksi. Tässä vaiheessa varmasti jokaista, joka tätä tänne asti on jaksanut lukea, kiinnostaa että mistä yhteisöstä se oikein puhuu...Se, joka minut tuntee, tietää varmasti aiheen ja sivuston. ;)

Saa arvailla jos haluaa, paljastan sen viimeistään...no tässä joskus.